La Fira del Dibuix d’Olot manté el seu caràcter festiu

fira_dibuix_2012

fira_dibuix_2012Avui és Sant Lluc i, com mana la tradició, el passeig de Sant Roc d’Olot és ocupat per les explotacions ramaderes i la Plaça Clarà pels pintors. Comencem pels dibuixants, que avui celebren el seu dia festiu de l’any. La 57ena de la Fira del Dibuix ha registrat menys participació que la passada edició. Es tracta d’una davallada sensible de pintors foranis que, degut a la crisi, no s’han desplaçat a Olot. Avui el temps tampoc acompanya excessivament però això no ha impedit que milers de persones ja s’hagin passejat pel centre. El Patronat de la Fira del Dibueix és l’associació que es va càrrec d’organitzar el certàmen. Tot i la que la primera fira es va fer l’any 1932 a la Sala Vayreda, la Fira es desplaça a les voltes de la Plaça Clarà i és la més antiga de Catalunya, data del 1.951, tot i que amb algunes interrupcions. Dels actes d’enguany destaca, aquest divendres a les 19.00, la taula rodona titulada “Dibuixant l’actualitat”, on s’han convidat els ninotaires dels principis mitjans de comunicació: Toni Batllori (La Vanguardia), Miquel Ferreres (El Periódico), Jap (El Punt Avui) i Kap (El Mundo Deportivo). La xerrada serà moderada per en Biri, ninotaire i dibuixant de còmics d’Olot.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Deixa un comentari