L’art que es palpa

palpa

palpaA les exposicions d’art avisen sempre de la prohibició de tocar les obres, però un artista d’Olot dibuixa les seves obres amb la pretensió que la gent toqui els seus quadres. Es tracta del pintor Rafel d’Olot, que aquests dies està enllestint una mostra per a invidents que es podrà veure a Milà, a partir del proper 14 de novembre.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

De les pintures més artístiques, s’acostuma a dir que l’obra surt del quadre. Amb les obres de Rafel d’Olot, passa exactament això, però de forma física. El pintor olotí fa servir una tècnica tiflològica perquè els cecs també puguin sentir les seves pintures. Aquest projecte s’anomena Adesso Tu, ara tu, i s’ha posat en marxa aquesta tardor amb l’objectiu d’apropar l’art pictòric a invidents, mitjançant obres amb relleu. En total, la col·lecció que té preparada Rafel d’Olot està composta de disset quadres, preparats amb acrílics i matèria. Ara, Rafel d’Olot està preparant les obres que l’acompanyaran fins a Milà, on exposarà a partir del proper 14 de novembre.