Prop de 200 puntaires decoren el centre d’Olot

puntaires_sant_lluc2012

puntaires_sant_lluc2012Les puntaries no falten quan es tracta de participar en activitats lúdiques i culturals. I la fira de Sant Lluc no és una accepció. De fet és un col·lectiu que, des de fa diversos anys, hi participa d’una manera activa. El mal temps no ha ajudat però al voltant de 200 puntaries s’han congregat a sota les voltes de la Plaça Clarà per compartir aquesta tècnica en una nova trobada. La punta de coixí és una tècnica mundial i tradicional que consisteix en teixir peces delicades com tapets, mocadors, ventalls o estovalles. Per fer-ho utilitzen una peça en forma de coixí, fils, agulles per seguir el patró i els boixets, unes peces de fusta de boix. Segons la puntaire, fan servir fils d’un gruix o d’un altre.