L’Agència Catalana de Residus es pronunciarà sobre la planta de triatge

tRIATGE_agncia_catalana_residus

tRIATGE_agncia_catalana_residusL’Agència Catalana de Residus es pronunciarà properament sobre la ubicació que hauria de tenir la futura planta de triatge comarcal de Sant Jaume de Llierca, si als terrenys de Can Coma de Baix, com vol el Consell Comarcal, o dins del polígon industrial, com vol l’Ajuntament. El director de l’Agència ha demanat al Consell informes per aclarir les al·legacions que l’Ajuntament Sant Jaume va fer al Pla Especial de la planta de triatge que ja va ser aprovat pel Consell Comarcal. L’alcalde pensa que l’agència farà públiques les seves conclusions després de les eleccions del 25 de novembre.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El projecte de la planta de triatge comarcal a Sant Jaume de Llierca no genera notícies des del mes de juny. L’alcalde del municipi garrotxí, Ferran Puig, avisa, però, que el projecte no està adormit. Les al·legacions de l’Ajuntament de Sant Jaume al pla especial urbanístic de la planta de triatge oferien arguments tècnics, jurídics i ètics contra la ubicació de l’equipament als terrenys de Can Coma de Baix. Ara, el director de l’Agència de Residus de Catalunya ha demanat al Consell Comarcal una sèrie d’informes per aclarir els punts recollits a les al·legacions de l’Ajuntament de Sant Jaume. L’Agència Catalana de Residus es pronunciarà sobre la ubicació que creuria més adient, la dels terrenys fins ara agrícoles que vol el Consell Comarcal, els de Can Coma de Baix, o una ubicació totalment o parcialment introduïda dins del polígon industrial, com vol l’Ajuntament. L’alcalde creu que l’Agència es pronunciarà després de les eleccions del 25 de novembre. Mentre es debat si la planta hauria d’anar o no dins del polígon de politger, Ferran Puig ha anunciat que al 2013 el polígon podria ampliar-se. En aquesta iniciativa, l’Ajuntament i el Consell Comarcal treballen conjuntament. Perquè aquesta ampliació sigui possible, cal que una empresa estigui interessada a instal·lar-se al polígon. Les possibilitats que això passi sembla que s’han convertit en probabilitats, i l’ampliació del polígon podria anunciar-se l’any vinent.

x