L’Associació d’Hostalatge invita a ‘degustar’ el novembre

gastronomica

gastronomicaPer dates, la Fira Orígens cau molt a prop de la celebració de la 28a mostra gastronòmica de la Garrotxa. Per aquest motiu, l’objectiu dels restauradors de la comarca és convertir el novembre en el mes de la gastronomia. Sota el nom ‘Al novembre degusta territori’, l’Associació d’Hostalatge ha preparat diverses activitats perquè aquests dies siguin del profit de tothom.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Coincidint amb la Fira Orígens, el proper 9 de novembre el col·lectiu Cuina Volcànica i l’Associació d’Hostalatge elaboraran el Sopar Orígens, a la Sala el Torín d’Olot. Aquest sopar, de 14 tastets de diferents restaurants, és la primera de les activitats que l’Associació d’Hostalatge organitza durant aquest mes, sota el nom ‘Al novembre degusta territori’. També, a partir del dia 1 i fins a final de mes, tindran lloc els tradicionals ‘Menús de la mostra’, amb un preu unificat a tots els restaurants de 25€. A més, s’ha engegat el projecte ‘Fa més mal l’aigua que el vi’, on hi participen 24 bars i restaurants i on es servirà una copa de vi i una tapa a un preu de 2’5€. A aquesta ruta del vi es podran degustar les diferents denominacions d’origen catalanes. També durant el mes gastronòmic es faran diversos tallers de maridatge de vins i d’iniciació al seu tast. A més, l’Associació d’Hostalatge participa a les jornades de la patata mora que tindran lloc al restaurant l’Hostalet, el 17 de novembre. Però la gran rúbrica al mes serà el proper dimecres 28 de novembre, amb la celebració de la Mostra Gastronòmica de la Garrotxa, que arriba a la 28a edició. En aquest acte es podran degustar tretze aperitius, dos plats principals i tres postres. El format d’aquest any, però, pretén tornar als orígens de la Mostra, amb una relació més directa entre degustador i cuiner. Els Volcanets, els reconeixements a persones i empreses que col·laboren en la difusió de la Garrotxa al món, s’atorgaran enguany a Teràpia de Shock, l’empresa Dibesa Darnés, i es farà un homenatge a la família Arnau Planellas, de la Fonda Arnau de les Planes, per la seva implicació en fundar l’Associació d’Hostalatge.

Deixa un comentari