L’Audiència ratifica l’absolució de l’alcalde i la secretària de Castellfollit

alcalde_i_secretaria

alcalde_i_secretariaL’Audiència de Girona ha ratificat la sentència a favor de l’alcalde i la secretària de l’Ajuntament de Castellfollit de la Roca, que han quedat absolts del delicte de falsificació de documents per rebre subvencions durant la construcció del nou Ajuntament. L’Audiència desestima així el recurs presentat per la fiscalia i el veí de Castellfollit demandant.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Entrevista a Moisès Coromina, alcalde de Castellfollit de la Roca 

El jutjat penal número quatre de l’Audiència de Girona ha desestimat el recurs presentat per la fiscalia i pel veí de Castellfollit de la Roca demandant contra la sentència del jutjat penal número dos que absolia l’alcalde, Moisès Corominas, i la secretària municipal, Anna Maria Serra, del delicte de falsificació de document públic, pel qual s’havien demanat dos anys d’inhabilitació. La fiscalia i el veí demandant, Joan Gussinyer, havien denunciat la presumpta falsedat en la tramitació dels ajuts del pla únic d’obres i serveis per a la construcció del nou edifici de l’Ajuntament en un terreny expropiat a Gussinyer. La part demandant al·legava que hi havia hagut un error en l’apreciació d’una prova i demanava la nul·litat del judici que el jutjat número 2 de l’Audiència havia celebrat a l’abril. La sentència d’aleshores ja deixava clar que tant els serveis jurídics de la Diputació de Girona com els de la delegació del govern assenyalaven que la tramitació per aconseguir la subvenció havia estat impecable. El veí i el fiscal mantenien que l’Ajuntament havia certificat que tenia disponibilitat en ferm dels terrenys per fer el nou edifici quan encara no havia pagat l’expropiació forçosa. La representació legal de l’alcalde i de la secretària, però, van rebatre que quan el jurat d’expropiació havia dictat l’expropiació amb possibilitat de recurs, l’Ajuntament ja tenia plena disponibilitat d’ocupació dels terrenys. Amb aquesta ratificació, l’alcalde i la secretària queden absolts del delicte de falsificació de documents davant dels ulls de l’Audiència de Girona.

Deixa un comentari