El Consorci d’Acció Social activa un protocol de protecció dels professionals

Consorci_Acci_Social

Consorci_Acci_SocialEl Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha activat un protocol de protecció per prevenir episodis de violència que es puguin generar contra els professionals del servei. Si bé en els últims anys no necessàriament s’han vist incrementats els casos de violència verbal o física contra els professionals, la crisi econòmica sí que ha propiciat més desesperació entre les persones receptores dels serveis de benestar social, i per tant, ha provocat més situacions agressives que el consorci vol evitar.Els professionals compten a partir d’ara amb coneixements sobre com actuar en situacions de violència o quin és el comportament d’una persona en una situació desesperada. En última instància, disposen d’un pulsòmetre que connecta directament amb la policia municipal.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa ha aprovat i ha posat en funcionament un protocol de protecció dels professionals. El protocol vol prevenir episodis de violència verbal o física contra els treballadors del consorci davant de situacions d’agressivitat que s’han produït de forma més reiterada en els últims mesos. El protocol ha atorgat als professionals del consorci coneixements i eines de protecció davant de situacions violentes. Si bé en els últims anys no necessàriament s’han vist incrementats els casos de violència verbal o física contra els professionals, la crisi econòmica sí que ha propiciat més desesperació i més reaccions agressives entre les persones receptores dels serveis de benestar social. El Consorci vol evitar que aquestes reaccions es transformin en violència. El Consorci d’Acció Social de la Garrotxa compta actualment amb uns 55 treballadors. Han rebut la formació del protocol tots aquells professionals que per al desenvolupament de la seva feina mantenen contacte amb persones de forma habitual.

x