L’empremta de Trueba a la Garrotxa un any després

TRUEBA

TRUEBAEl rodatge de el film de Fernando Trueba El Artista y la modelo a la Garrotxa compleix un any. El balanç que la comarca en fa amb la perspectiva d’un any és positiu des de tots els punts de vista, en l’àmbit mediàtic, passant pel promocional i fins i tot a nivell econòmic. La pel·lícula segueix promocionant el paisatge de Batet de la Serra i la Garrotxa arreu del món, com per exemple, les sales dels Estats Units. A partir del març ho farà també als cinemes de França.

 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La història d’amor entre Fernando Trueba i la Garrotxa va començar quan el director de cinema va visitar el rodatge de la pel·lícula Soldados de Salamina, del seu germà David. Des de llavors, Trueba s’ha confessat enamorat de la comarca, i no va dubtar ni un moment per convertir-la en l’escenari de l’ambient idíl·lic en què es movia el seu protagonista a la pel·lícula El Artista y la Modelo. L’equip de rodatge va trobar-se amb una comarca hospitalària i receptiva que no van posar problemes perquè el director rodés les escenes del film al mas Cal Montrei de Batet de la Serra. La comarca havia sortit als mitjans de comunicació per una sèrie de tràgics successos. El rodatge de la pel·lícula El Artista y la Modelo era un incentiu per fer conèixer al món els aspectes positius de la Garrotxa. El rodatge va durar del 20 de setembre al 22 d’octubre del 2011. Durant aquell temps, es va tallar l’accés d’alguns dels camins habituals que utilitzaven els veïns de Batet de la Serra. El rodatge va resultar ser un revulsiu promocional i mediàtic per a la comarca, i també econòmic, derivat de l’estada de les desenes de persones que composaven l’equip de rodatge. El director i l’actriu protagonista, Aida Folch, juntament amb part de l’equip, van hostatjar-se a la casa rural Mas Garganta. El servei de càtering va anar a càrrec del restaurant B-Crek, un servei que serà recordat per sempre més per l’equip de rodatge. Fernando Trueba el cita en nombroses ocasions per referir-se a l’excel·lent gastronomia de la comarca. El rodatge va finalitzar el 22 d’octubre de l’any passat. Trueba va prometre que tornaria a la Garrotxa per convidar els veïns de Batet a l’estrena de la pel·lícula. Després vindria el seu reconeixement com a millor director al festival de Sant Sebastià, per la pel·lícula El Artista y la Modelo, en un esdeveniment que va comptar amb la participació de Cuina Volcànica. La pel·licula va ser preseleccionada per representar Espanya en els Òscar. Finalment, l’acadèmia es va decantar per un altre film, tot i que El Artista y la modelo va conservar el contracte de distribució als Estats Units. El 28 de setembre, El Artista y bla modelo va estrenar-se a les sales de cinemes espanyoles. El 4 d’octubre, Trueba complia la seva promesa i presentava a Olot el film. La reestrena amb la presència del director i de l’actriu Aida Folch va omplir dues sales dels Cinemes Olot. El Artista y la Modelo va acumular 350 mil euros de benefici en el seu primer mes des de la seva estrena als cinemes espanyols, i segueix exportant els paisatges de la Garrotxa arreu del món. A més dels Estats Units, està previst que la pel·lícula es projecti a les sales de cinema de França a partir del mes de març del 2013.

x