Torrent torna a la novel·la juvenil

torrent

torrentArran del guió que va escriure per a ‘1212, l’any de la croada’, l’escriptor olotí Josep Torrent acaba d’enllestir la novel·la ‘Abans de la batalla’, que va guanyar el premi Ramon Muntaner de narrativa. A partir de la història d’un noi, fill d’un trobador de Tolosa i establert a l’Empordà, Josep Torrent recrea el segle XIII i les conseqüències que per a la gent de la zona va tenir la crida a la batalla de Navas de Tolosa (1212) que va efectuar Pere el Catòlic. El protagonista és cridat a files, i el relat s’ambienta en els mesos immediatament anteriors a la famosa batalla. Torrent va ser durant anys cap de la Policia Municipal d’Olot. En aquesta època va començar amb la literatura, ja amb novel·les juvenils ambientades a l’edat mitjana, per passar després a la novel·la negra. ‘Abans de la batalla’ es publicarà a principis del mes de desembre.

x