L’Estat revisarà d’ofici els valors cadastrals a Olot

FINQUES_CADASTRE

FINQUES_CADASTRELa direcció general del Cadastre vol revisar d’ofici els valors cadastrals de les finques d’Olot. Ho va anunciar l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, en l’últim ple de l’Ajuntament. Un estudi ja va denunciar fa un temps que a la ciutat hi havia, suposadament, fina a 5.800 finques sobrevalorades. L’actual equip de Govern havia reclamat reiteradament que es corregís la revisió cadastral duta a terme a Olot ara fa sis anys, en plena bombolla immobiliària.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Fa uns anys, la Federació d’Associacions de Veïns d’Olot va denunciar que de l’última revisió cadastral havien quedat sobrevalorades fins a 5.800 finques a la ciutat. El Tribunal Econòmic Administratiu va reconèixer aquesta situació per a tres finques i va obligar a retornar als seus propietaris la part proporcional de l’Impost de Béns Immobles que havia estat recaptada de més. La junta de govern d’Olot va demanar llavors que s’apliqués la mateixa sentència al total de les 5.800 finques sobrevalorades, un extrem que va ser desestimat pel tribunal. La revisió dels valors cadastrals de la ciutat es va fer fa tan sols sis anys. L’Ajuntament va anunciar que impulsaria la seva revisió en el cas que això rebaixés de forma significativa i generalitzada dels valors de les finques. Ara és la pròpia direcció general del Cadastre qui creu que és convenient fer aquesta revisió i qui procedirà a fer-la d’ofici. Ho va avançar l’alcalde d’Olot en l’últim ple celebrat al consistori olotí.

La nova revisió rebaixarà els valors de les finques i beneficiarà als contribuents. Segons l’Ajuntament, aquesta mesura tampoc no perjudicarà l’administració, ja que els índex aplicats anualment podrien apujar-se.L’actual revisió cadastral preveu un increment de l’Impost de Béns Immobles per a aquest 2013. L’Ajuntament ha pres mesures perquè aquest increment no superi l’Índex de Preus al Consum, i ha rebaixat el tipus de l’impost, un 0,4% en finca urbana i un 0,7% en finca rústica.