La Fira Orígens podria ser anual després de la bona acollida

origens1La Fira Orígens ha reunit, durant tot el cap de setmana, a 80 expositors de gastronomia de qualitat d’arreu de Catalunya, que representaven més d’un centenar de productors alimentaris. Precisament, aquests mateixos productors han extret una bona valoració de la primera edició de la Fira, un fet que pot motivar als organitzadors a modificar el caràcter bianual del certamen, i passar-la a celebrar un cop a l’any.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’opinió de l’expert. Jordi de San Eugénio, professor de la UVic

 

A la Fira Orígens es podia trobar una bona mostra d’alguns dels productes més selectes que podem trobar al nostre país, com ho demostra la presència d’una desena de denominacions d’origen protegides i indicacions geogràfiques protegides. Olis, formatges, vins, cerveses, carns, embotits…els vuitanta productors presents a la Fira volien fer difusió del seu producte. La valoració que en fan els expositors d’aquesta primera Fira Orígens és molt positiva, tant per l’alta qualitat dels productes com per l’afluència de públic. Un aspecte important ha estat la presència de la meitat de les denominacions de qualitat reconegudes de Catalunya. Des dels mateixos responsables d’aquestes marques distingides, s’instava a les denominacions d’origen que no han assistit a Olot que val la pena participar en la propera Fira Orígens. Els organitzadors de la Fira, Pep Palau i Von Arend associats, també fan una bona valoració de la fira. L’allau de visitants fa que es plantegin canviar el caràcter bianual de la Fira, i en declaracions a Olot Televisió afirmen que pensen en la possibilitat de modificar-la i fer-la un cop a l’any.