Els sindicats preparen programes diferents per seguir la vaga general a la Garrotxa

CNT_Vaga

CNT_VagaEls sindicats amb representació a la Garrotxa organitzaran diversos actes de forma autònoma i separada per sumar-se a la vaga de demà. Creuen que el fet d’organitzar una segona vaga general en un sol any no desvirtua el seu efecte i que és la millor manera de pressionar els Governs de l’Estat i de Catalunya. Els sindicats majoritaris han descartat organitzar piquets informatius i aposten per dificultar el trànsit a Olot a primera hora del matí. La CNT sí ha previst piquets des de les cinc de la matinada.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Mentre que la propaganda de Comissions Obreres i UGT és conjunta, a la Garrotxa els dos sindicats han decidit dividir-se per organitzar actes a la ciutat. Comissions començarà els actes públics a dos quarts de 10 del matí a la plaça major amb una “xorissada” sota el lema “Nosaltres els xorissos ens els mengem”. La indústria seguirà la vaga de forma irregular, si bé el col·lectiu de treballadors xinesos ha anunciat que s’adhereix de forma total a la vaga. L’Associació de Comerciants d’Olot recomana als comerços que tanquin durant les manifestacions al centre d’Olot que han estat organitzades a les 12 del migdia per Comissions Obreres i a les 6 de la tarda per la CNT. No hi ha dades sobre el seguiment a la vaga que plantegen els centres educatius. L’Hospital Sant Jaume oferirà els serveis mínims que determina el departament de Salut. A les quatre, els sindicats majoritaris han organitzat concentracions per marxar fins a Girona i seguir la manifestació convocada a la capital de la demarcació.