Els sindicats xifren en un 85% el seguiment de la vaga

vaga_general_novembre

vaga_general_novembreLa manifestació organitzada aquest migdia a Olot per Comissions Obreres ha centralitzat els actes de seguiment de la vaga general a la Garrotxa. La manifestació ha sortit a les 12 del migdia de la plaça Clarà per acabar a l’Ajuntament d’Olot. Els responsables sindicals estan satisfets del seguiment de la vaga que ha tingut lloc a la comarca, que ha gaudit del suport de particulars però també d’entitats de carácter social.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La vaga a la Garrotxa ha començat amb piquets informatius organitzats de matinada per la CNT i altres entitats de carácter social al polígon del Pla de Baix. Segons el sindicat, el seguiment de la vaga era notable, i fins i tot superior al de la passada vaga del 29 de març. La CNT ha advertit de la por que, segons afirmen, ha coaccionat a moltes persones a no fer vaga avui. Des del col·lectiu Arran s’animava els joves secundar la vaga. A primera hora del matí, els sindicats han dificultat el trànsit de les principals vies d’Olot. A dos quarts de 10 del matí, Comissions Obreres ha organitzat una cuita de xoriç a la plaça Major d’Olot.

Pel que fa als centres d’ensenyament, els serveis mínims han garantit un terç de la plantilla a les llars d’infants i un docent per cada sis alumnes a primària. A l’hora de menjador, cada centre ha disposat com a mínim d’un terç del personal habitual. El transport escolar ha funcionat amb tota normalitat per als estudiants d’educació infantil, primària i secundària. A l’Hospital Sant Jaume d’Olot, alguns cartells penjats a la façana denunciaven les retallades en l’àmbit de la sanitat. Les accions de la vaga continuen aquesta tarda amb la manifestació que s’ha organitzat a Girona des de les sis de la tarda.

Pel que fa al seguiment dels centres de treball, els sindicats esperen al final de la jornada obtenir les dades més altres d’aturades en el sector del transport, que està oferint serveis mínims, i també en el sector industrial. En l’hostaleria, el seguiment serà desigual pel fet que molts establiments estan tancats per vacances. Els sindicats dubten del seguiment en la funció pública a causa de la por, segons han dit. En el sector del petit comerç, ja s’ha anunciat que no se secundarà la vaga i es preveu un baix seguiment al cap del dia, si bé l’Associació de Comerciants d’Olot havia recomanat als seus associats que tanquessin els comerços surant la manifestació celebrada a les 12 del migdia i que també ho facin durant la manifestació de la CNT de les sis de la tarda. A l’Hospital Sant Jaume tenen lloc serveis mínims. Un altre indicador del seguiment de la vaga és el consum elèctric. A Catalunya, segons FECSA ENDESA, a les sis del matí el consum era un 11% menys que l’habitual, si bé era un 6% superior al de la vaga del 29 de març. També és cert, però, que al març fa menys fred i la nit és més curta. Veiem la crònica del seguiment que ha tingut la vaga a Olot des de primeres hores.