Més d’un miler de manifestants a Olot segons els sindicats, 13.000 a Girona

CCOO_en_la_manifestaci

CCOO_en_la_manifestaciSegons els sindicats, un miler de persones van manifestar-se ahir a Olot entre les manifestacions organitzades per Comissions Obreres al migdia i l’organitzada per la CNT i altres entitats a les sis de la tarda. La Vaga a la Garrotxa va transcórrer en general, amb normalitat, amb alguns incidents aïllats. A Girona, van ser 13 mil les persones que van manifestar-se durant dues hores pels carrers de la capital de la demarcació.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Més de 500 persones van manifestar-se ahir a les sis de la tarda a Olot per la vaga general, segons afirmen els organitzadors, el sindicat CNT, la CUP, el col·lectiu Arran i el Sindicat d’Estudiants del Països Catalans. Comissions Obreres contabilitza en 500 més les persones que van movilitzar-se per la vaga general al migdia, entre les persones que van participar a la manifestación organitzada pel sindicat i el col·lectiu de professionals de l’Hospital Sant Jaume que també va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig a les retallades en Sanitat. Segons els indicadors de Bassols Energia, ahir el consum d’electricitat va baixar un 5% respecte d’un dia normal, i recorden que en la passada vaga del 29 de març el consum va baixar fins un 10%. La vaga a la Garrotxa va transcórrer ahir amb normalitat, tret d’alguns incidents aïllats. La CNT i l’Ajuntament d’Olot han protagonitzat un creuament d’acusacions. La CNT acusa la policia municipal de voler treure per la força un company del local sindical per identificar-lo i afirmen que la policia municipal denunciarà el sindicat per donar empara a aquesta persona. L’Ajuntament acusa la CNT de protagonitzar actes incívics, com penjar cartells en espais privats.