Més de la meitat dels visitants de la Fira Orígens procedien de fora la Garrotxa

origens_balan

origens_balanLa Fira Orígens es va plantejar per canviar l’anterior model de la Fira de Sant Lluc, i ahir l’Ajuntament d’Olot en va fer balanç. Fins a 7.000 persones van entrar al recinte Firal, i d’aquests, la meitat eren de fora la Garrotxa. El govern olotí considera que s’ha de continuar amb el mateix format de Fira, tot i que no concreta si ha de canviar el format bianual per passar-la a celebrar un cop a l’any.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Ajuntament d’Olot opina que les xifres recollides de la Fira Orígens superen les seves expectatives. Les 7000 persones que van passar dissabte i diumenge pel recinte firal van consumir fins a 27000 tastos, a més d’omplir les 18 activitats que s’hi van dur a terme. Una de les xifres que més valora el govern olotí és el fet que la meitat dels visitants de la Fira Orígens procedeix de fora la Garrotxa, i d’aquests, el 70% procedeix de la província de Barcelona. A més, segons les enquestes realitzades el cap de setmana, Orígens ha estat el primer esdeveniment que aconsegueix atraure més gent de forma expressa, mentre que en altres ocasions l’activitat només era un complement de la visita a la Garrotxa que feien els turistes. Orígens deixa més xifres. Pel que fa als productors, el 90% veuen assolits els objectius amb els quals venien a la Fira. D’altra banda, el nombre de visitants foranis ha fet créixer la ocupació hotelera fins al 80%, i els restaurants han notat un increment de l’afluència. Tot i aquestes dades, l’Ajuntament d’Olot vol fer un balanç econòmic abans de modificar el caràcter bianual de la Fira, i passar-la a fer un cop cada any.