Torramadé s’ha vist “obligat” a presentar la denúncia per extorsió per defensar la seva “honorabilitat”

jaume_torramade1

jaume_torramade1ACN.- El president de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé, assegura que s’ha vist “obligat” a presentar la denúncia per extorsió per defensar la seva “honorabilitat”. En un breu comunicat, Torramadé confirma que va entrar la denúncia divendres passat, 16 de novembre, i confia ara en què la justícia faci el camí que pertoca. “La defensa de la meva honorabilitat, i dels principis que sempre han guiat la meva conducta pública i privada m’han obligat a prendre aquesta decisió, i confio, plenament en què els tribunals de justícia depuraran les responsabilitats oportunes”, recull l’escrit. La denúncia es va presentar contra una militant del mateix partit i presidenta del comitè local de Salt, Minerva Amador.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els fets que han acabat en mans del jutjat van tenir lloc el 8 de novembre, durant un sopar d’inici de campanya al restaurant El Teatret, situat al Barri Vell de Girona. L’àpat va aplegar diversos càrrecs d’Unió i també membres del grup municipal de Salt (Gironès), d’on Torramadé n’és alcalde. 

Entre ells, hi havia la militant i presidenta del comitè local d’UDC al poble, Minerva Amador. La jove, que té 32 anys, és també assessora a la Diputació de Girona. Segons ha denunciat Torramadé, Amador el va amenaçar amb portar-lo als jutjats per uns suposats tocaments durant aquest sopar.

A partir d’aquí, es va encetar un procés de negociació extrajudicial per evitar que l’afer acabés en un possible procés penal contra Torramadé. Segons sembla, en aquest punt és on s’hauria posat damunt la taula un document que proposava indemnitzar Amador amb 50.000 euros.

Aquesta quantitat era la que li correspondria a l’assessora en concepte de deixar els seus càrrecs (sobretot, el de la Diputació). A Amador -que dies després del sopar es va agafar la baixa laboral- li queden encara dos anys i mig de contracte com a càrrec de confiança i, precisament, els 50.000 euros correspondrien als seus ingressos durant aquest període.

Divendres passat, però, Torramadé va decidir portar el cas davant dels Mossos d’Esquadra. Segons ha confirmat ell mateix en un breu comunicat, “a data 16 de novembre de 2012, vaig formalitzar davant dels Mossos d’Esquadra una denúncia relativa a un intent d’extorsió a la meva persona”. 

Defensa de l’honorabilitat

A la denúncia, doncs, Torramadé indica que Amador l’hauria pressionat a canvi de treure-li diners. El president de la Diputació i alcalde de Salt, mitjançant el comunicat que ha fet públic aquest matí, assegura que s’ha vist “obligat” a prendre la decisió de presentar la denúncia, atenent a la defensa de la seva “honorabilitat” i dels principis que “sempre” han guiat la seva “conducta pública i privada”. 

El president de la Diputació deixa ara el cas en mans de la justícia, i confia que faci el camí que li pertoca. “Confio plenament en què els tribunals de justícia depuraran les responsabilitats oportunes”, conclou el breu comunicat. 

L’ACN s’ha posat en contacte aquest matí amb Minerva Amador. La jove, però, ha declinat fer declaracions i ha demanat que es respecti la seva decisió de no parlar de l’afer. Tampoc ha confirmat si, arran d’aquests fets, ella interposarà ara una possible denúncia per un suposat delicte d’assetjament sexual contra Jaume Torramadé.

La cúpula d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC) a Girona s’ha mantingut, fins ara, al marge de l’afer. Durant aquest dijous, però, s’espera que el partit faci pública la seva posició, a través d’un comunicat o bé mitjançant una convocatòria de premsa.