L’Ajuntament prorroga fins al desembre el debat sobre el cadastre

Josep_Comas

Josep_ComasLa Federació d’associacions de Veïns d’Olot i els grups municipals de l’Ajuntament d’Olot han decidit deixar sobre la taula fins al mes de desembre la moció que instava al Ministeri d’Hisenda a revisar d’ofici els valors cadastrals de les finques d’Olot. Els grups municipals opten per la prudència davant el possible cost que la revisió cadastral pot representar per a les arques municipals, uns 100 mil euros. La Federació demana celeritat per deixar d’afectar econòmicament els ciutadans propietaris de finques sobrevalorades.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’equip de Govern municipal d’Olot assegura que és sensible a la sobrevaloració dels valors de les finques olotines, però hi ha una qüestió que els frena a l’hora de demanar la revisió cadastral, i és el cost que això podria representar per a les arques municipals. La Direcció general del Cadastre és conscient dels errors que hi ha al cadastre d’Olot i sembla que podria procedir a revisar-lo d’ofici. Per això, ahir, l’alcalde va voler pronunciar unes paraules abans que el president de la federació de veïns, Josep Comas, procedís a presentar la seva moció. El president de la Federació de Veïns, Josep Comas, va assegurar durant l’exposició de la moció que la qüestió és urgent, i que cada any que passa, els propietaris de les finques sobrevalorades es veuen més afectats. Finalment, però, la Federació de Veïns va decidir sensibilitzar-se amb la demanda de l’Ajuntament, i va proposar deixar la moció sobre la taula fins al desembre. Tots els grups municipals representats al ple de l’Ajuntament van estar d’acord amb la proposta per prudència. La moció es queda sobre la taula fins el desembre a l’espera que el Ministeri d’Hisenda mogui fitxa i que la revisió cadastral a Olot no representi un cost per a l’Ajuntament.

Deixa un comentari