CiU guanya les eleccions però necessitarà pactar

25N_CiU

25N_CiU

Les eleccions al Parlament de Catalunya d’aquest 25 de novembre és la primera etapa després de l’expressió de la gran manifestació independentista de la diada de l’11 de setembre. Convergència i Unió és la força guanyadora d’aquestes eleccions però ha rebut un revés al perdre 12 escons. A continuació fem l’anàlisi del resultat de totes les forces des de l’òptica local.

 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Cares llargues ahir a la nit a la seu de Convergència i Unió d’Olot. No hi havia el somriure de les grans ocasions. Els 50 diputats de la federació, 12 menys dels que tenien fins ara, els deixa en una posició amb necessitat de pacte. CiU considera, però, que el projecte de país ha de continuar. Tot i la davallada de CiU, els partits que propugnaven el dret a decidir han guanyat, obtenint 87 escons al Parlament de Catalunya. Esquerra Republicana de Catalunya ha sabut, més que ningú, aprofitar l’onada independentista, situant-se en els 21 escons.

Al PSC s’esperaven uns altres resultats. El pessimisme acompanyava la trencadissa amb el sector catalanista. Tot plegat ha passat factura als socialistes, que han passat a tenir 20 diputats, 8 menys dels que tenia i perden la segona posició, amb el Partit Popular trepitjant els talons.

Tot i els mals resultats a la seu del PSC d’Olot estaven eufòrics. Celebraven que Convergència i Unió no havia aconseguit millorar els seus resultats. Apostant pel dret a decidir però sense parlar clar sobre el sobiranisme, incrementa la representació amb tres diputats i ara en té 13. El segell plebiscitari d’aquestes eleccions ha trobat la oposició directa del Partit Popular, que tot i la pressió de Ciutadans, ha aconseguit incrementar la seva representació.