Visita al passat industrial de Sant Joan les Fonts

mol_fondo

mol_fondoLes persones que vulguin aprofitar aquest llarg cap de setmana fent alguna activitat, Sant Joan les Fonts proposa visitar el Molí Fondo. Es tracta d’un molí paperer que ja existia el 1723. Aquesta empresa fabricava paper de fumar i fins el 1890 l’exportava a Portugal, Àustria i Amèrica. El passat mes de juny es va inaugurar la primera part de la reforma d’aquesta antiga fàbrica.

Ha tingut un cost d’un milió d’euros i la curiositat és que el Molí Fondo torna a produir, en aquest cas però, energia. El punt de trobada serà aquest diumenge a les 11 del matí al mateix edifici del Molí Fondo. Es tracta d’un recorregut per un edifici industrial on es pot resseguir, a la perfecció, el camí que fa l’aigua des de que es desvia del riu fins que arriba a les turbines. Durant la visita es poden veure algunes restes de l’antiga producció de paper, com les piles holandeses, motlles per fer el paper o l’assecador. Cal fer reserva prèvia trucant a la Oficina de Turisme (972 29 05 07)