‘Los pájaros’ per tancar el cicle de la Filmoteca

hitchcock_los_pajaros

hitchcock_los_pajarosEl clàssic de terror ‘Los pájaros’, d’Alfred Hitchcock, és el film escollit per tancar el cicle de la Filmoteca titulat ‘Fixa’t-hi’. Un cicle que ha constat d’una varietat de films de diferentsèpoques i temàtiques. Per cada pel·lícula, els organitzadors ens han proposat fixar-nos enun aspecte concret del film que el fa rellevant. ‘Los pájaros’ va representar una revolució dins del gènere de por. Sobretot, amb la manera com usa el so (i el silenci) com a vehicle per crear tensió a l’espectador. Els efectes sonors, supervisats per Bernard Herrmann, doten les escenes de certa atmosfera i incertesa. En el cas de Los pájaros, el punt d’atenció està en les obsessions sàdiques i sexuals de Hitchcock: dues protagonistes, una rossa i una morena, enamorades del mateix home, detonant més desig que amor en les seves relacions. També hi apareix la figura de la mareque lluita contra la seva solitud, la seva por, i la sobreprotecció al seu fill. L’atac dels ocells ésuna metàfora o una manifestació visual de l’ira continguda d’aquesta mare que lluita perl’afecte del seu fill. La projecció serà dimarts, 11 de desembre, a les 9 del vespre al Teatre Principal.

x