Nova convocatòria d’ajudes del programa Leader per a Pimes i microempreses

adrinoc

adrinocA finals d’aquest desembre es publicaran les bases de la convocatòria per accedir a les ajudes del programa Leader pel 2012. Els ajuts estan adreçats a les petites i mitjanes empreses agroalimentàries i turístiques i a les microempreses en general de la Garrotxa, el Collsacabra i l’Alt Empordà i permeten obtenir fins un 35% de subvenció a fons perdut d’inversions per a la creació, millora o ampliació de negocis. El proper dijous 20 de desembre es faran unes jornades informatives a la sala d’actes del Consell Comarcal de la Garrotxa. La primera sessió és a les deu del matí i l’altre a dos quarts de vuit del vespre i s’explicaran els detalls i modificacions d’aquesta nova convocatòria. ADRI-NOC convida a les empreses que estiguin interessades a rebre informació més detallada que assisteixin a les jornades o es posin en contacte amb l’equip tècnic: a Olot al 972271600 o a Figueres al 972503088.

En la última etapa de les ajudes Leader s’han fet inversions que giren a l’entorn dels quatre milions i mig d’euros i una aportació d’un milió i mig a fons perdut. Alhora, totes aquestes empreses amb l’assessorament d’ADRI-NOC, estan realitzant un procés d’implementació de plans de millora integrals de les seves organitzacions mitjançant l’aplicació de bones pràctiques empresarials en l’àmbit econòmic, ambiental i social. Aquest procés, es fonamenta en l’estratègia d’ADRI-NOC de procurar que els recursos públics derivats d’aquest programa no suposin únicament un guany individual pel qui els obté, sinó que reverteixin en un benefici directe al territori. Per exemple, fomentant la compra de productes i matèries primeres del territori, definint processos de planificació i gestió pressupostària, fomentant la innovació en processos i productes, identificant els impactes ambientals de l’activitat i aplicant mesures d’estalvi energètic i d’aigua, fomentant la implicació de les empreses en el teixit associatiu del territori o facilitant la formació continuada als treballadors i treballadores de les empreses

 

Deixa un comentari