Productors del Ripollès ofereixen els seus productes a restauradors de la Garrotxa per ampliar volum de negoci

productes_autoctons_ripolles

productes_autoctons_ripollesACN/OTV- Una vintena de productors del Ripollès s’han reunit aquest dimarts amb més de 50 restauradors de la comarca i de la Garrotxa, Cerdanya, Berguedà, Osona i Bages interessats en incorporar productes de proximitat a les seves cartes. El tècnic de Turisme del Consorci Ripollès Desenvolupament, Xavier Girvé, ha explicat que l’objectiu de la trobada és que s’estableixin nous contactes per potenciar la comercialització dels productes agroalimentaris ripollesos i intentar ampliar el volum de negoci entre el sector de la restauració. Entre aquests productes, que es troben sota la marca ‘Productes del Ripollès’, s’hi pot trobar la vedella, el xai, els embotits, la llangonisseta, els làctics o la coca.

En els darrers mesos, des del Consorci Ripollès Desenvolupament s’han dut a terme un seguit de converses amb el sector agroalimentari per copsar les principals problemàtiques del sector i valorar les necessitats i interessos a l’hora de comercialitzar els productes de la comarca. Arrel de la diagnosi, una de les idees que n’ha sortit és la d’elaborar un taller on es pugessin conèixer i entrar en contacte tant productors com restauradors de la zona interessats en el producte de proximitat. 

Des del Consorci Ripollès Desenvolupament, Xavier Girvé ha explicat que sovint els restauradors només arriben a les grans distribuïdores, “mentre que tenen productes de qualitat a tocar de casa que potser ni coneixen”. Per altra banda, també ha afegit que, a vegades, segurament per les petites dimensions de les empreses que es dediquen a la producció d’aquests productes, no hi ha una figura dins el negoci “que tingui temps i disposi d’estratègies que permetin arribar als restauradors i vendre’s millor”. 

La vintena de productors agroalimentaris del Ripollès s’ha pogut posar en contacte amb una cinquantena de restaurants, dels quals la meitat són del Ripollès, i l’altra meitat de les comarques veïnes com la Garrotxa, la Cerdanya, Berguedà, Osona i Bages.

Deixa un comentari