Policia i treballadors de l’hospital mostren el seu malestar al ple de l’Ajuntament d’Olot

Ajuntament_i_treballadors_pblics

Ajuntament_i_treballadors_pblicsAhir el ple de l’Ajuntament d’Olot va celebrar-se amb la presència dels treballadors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot, que protesten contra les condicions laborals que els deixen les retallades. També van assistir al ple els policies municipals d’Olot, que volen que s’actualitzi el seu conveni laboral i que la seva situació s’equipari a la de la resta de treballadors de l’Ajuntament. Els professionals van voler mostrar amb la seva assistència al ple el seu malestar per qüestions com la supressió de la paga de Nadal, que el consistori va haver d’aprovar ahir per decret. L’equip de Govern critica que el Govern de Madrid els està obligant a decidir qüestions que els enfronten amb els treballadors públics.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La reunió que van mantenir ahir la plantilla de la policia municipal amb el regidor de seguretat, Josep Gelis, i el gerent de l’Ajuntament, va acabar amb un principi d’entesa. La policia municipal reclama l’actualització del conveni vigent i l’equiparació de les condicions de treball amb altres membres i treballadors de l’Ajuntament. El regidor i el gerent van comprometre’s a negociar aquestes condicions un cop passades les festes de Nadal. La policia ha aplaçat les mesures de pressió que tenien previstes, com tancar-se a les nits a la comissaria, a l’espera que es notin millores a curt termini. L’Ajuntament considera que aquesta és una negociació interna que no s’ha de portar al coneixement de la ciutadania. El consistori s’ha obert al diàleg. Tot i així, ahir al ple de l’Ajuntament, els primers a assistir al saló de sessions van ser els policies municipals per recordar-li a l’equip de Govern la seva disconformitat amb les condicions laborals. Minuts més tard, apareixien els treballadors de l’Hospital, que també estan disconformes amb les condicions de treball que els deixen les retallades en el centre hospitalari. A fora, tocs de botzina d’alguns companys de l’hospital dificultaven el transcurs del ple. Enmig del soroll, els grups municipals acordaven que els treballadors de l’Ajuntament no disposin de la paga extraordinària del desembre i ratificaven el drecret que obliga a desestimar les sol·licituds que demanaven l’abonament almenys del 25% de la paga extra de Nadal. Al final del ple i de manera extraordinària, l’alcalde va donar torn de paraula al Comitè d’empresa dels treballadors de l’Hospital Sant Jaume d’Olot, tot i que no havien seguit els procediments habituals per fer-ho. Josep Maria Corominas els recordava que aquest era un gest de respecte de l’Ajuntament que els treballadors no havien tingut amb els tocs de botzina durant el ple.

 

x