Quatre pilots de Ryanair denuncien a la televisió els criteris de seguretat de l’aerolínia

ryanair2

ryanair2Quatre pilots de l’aerolínia Ryanair han denunciat en un reportatge a la televisió holandesa que reben pressions de l’empresa per viatjar amb el mínim combustible possible. El documental del programa ‘Reporter’ de la televisió KRO s’emet aquest divendres a la nit i inclou els testimonis dels quatre pilots de forma anònima. Els comandants posen en dubte les polítiques de seguretat de Ryanair i acusen la companyia d’instaurar una “cultura de la por” en què els pilots que qüestionen les normes són transferits a bases més lluny de casa seva. El president de l’Associació de Pilots Holandesos, Evert Van Zwol, ha exigit una investigació a nivell europeu, segons diu la cadena en una prèvia del reportatge.

El reportatge ‘May Day – May Day‘ de la televisió holandesa KRO denuncia que els pilots de Ryanair no estan d’acord amb algunes de les polítiques de seguretat de l’aerolínia. Segons expliquen quatre pilots, els avions viatgen amb el mínim combustible possible, el que en algunes ocasions provoca situacions límit com les del passat mes de juliol a València, on fins a tres avions de Ryanair van haver d’aterrar d’emergència. 

Segons la prèvia del documental que ha difós la cadena holandesa, un dels pilots assegura que reben “pressions” per viatjar amb menys petroli perquè l’empresa pugui “estalviar diners”. El pilot assegura que els avions van al límit de la regulació i que això “afecta la seguretat”. El documental assegura que el dia dels tres aterratges d’emergència a l’Estat espanyol “el desastre va estar a prop”. “Tinc por que passi alguna cosa si no es canvia”, diu un dels pilots al documental, segons KRO. 

Els pilots expliquen al documental que s’ha instaurat a l’aerolínia una política “de la por” i que els qui qüestionen les mesures d’estalvi de Ryanair són “castigasts”. Segons el comunicat de la televisió previ a l’emissió del documental, un dels càstigs més habituals és “traslladar el pilot a una base més lluny de casa seva”. El comunicat de la cadena també cita un excomandant de Ryanair que parla d’un “règim d’opressió, una dictadura”. 

Per la seva banda, i arran de les acusacions del documental, el president de l’Associació de Pilots Holandesos, Evert Van Zwol, ha exigit una investigació sobre les pràctiques de Ryanair, que considera que s’han d’aturar de forma imminent.