Els comerciants d’Olot preveuen compensar les vendes de Nadal amb les rebaixes

rebaixes_hivern_2013

rebaixes_hivern_2013Comença la campanya de rebaixes a la Garrotxa amb descomptes de fins al 50% en la majoria de casos. Els comerciants volen compensar les vendes de la campanya de Nadal, que s’han reactivat només a última hora. Els consumidors, però, encara mantenen una mentalitat estalviadora. Preveuen que els consumidors compraran si l’article els és útil i necessari i no tant pel descompte que se’n faci.

 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els operaris enganxaven aquest matí els adhesius dels descomptes que els comerciants consideren adequats per atraure les compres dels consumidors. En la majoria de casos, aquests descomptes arriben al 50%. La campanya de Nadal acaba a Olot amb un balanç irregular respecte de les vendes realitzades. Els comerciants esperen compensar les vendes que no s’han efectuat durant la campanya de Nadal amb les rebaixes d’hivern que ara comencen. Els consumidors enquestats, però, mantenen en general una mentalitat estalviadora. No es deixen enlluernar pels descomptes i compraran només si ho necessiten.

A Girona, els comerciants calculen que tancaran la campanya de rebaixes amb una davallada del 2%. Els descomptes només baixen fins el 70% en les grans superfícies. Calculen també que els consumidors es gastaran entre 90 i 100 euros en aquesta campanya. A Olot, els comerciants han intentat activar les vendes aquests dies amb activitats complementàries com la pista de gel, de la qual fan un balanç positiu.

I també el sorteig de 10 paraments complets pel dinar de reis, que es va lliurar dissabte a la plaça Mercat d’Olot, entitat organitzadora del concurs juntament amb l’Associació de Comerciants d’Olot.

Divendres van comunicar als guanyadors on havien de recollir el premi, tot un regal de reis que les persones agraciades no oblidaran.