Donen material publicitari d’antigues sales de cinema garrotxines al Museu del Cinema de Girona

donaci_museu_cinema

donaci_museu_cinemaEl Museu del Cinema de Girona ha rebut una donació de material de publicitat cinematogràfica, de mans de dues famílies distribuïdores de la demarcació. Una d’elles és la família Saderra, que van exercir d’empresaris d’exhibició de cinema a la Garrotxa, en pobles com Castellfollit de la Roca, Besalú, Tortellà i Sant Jaume de Llierca.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El Museu del Cinema de Girona tindrà fons documental provinent del Cinema de Llagostera i de diferents sales de projecció de la Garrotxa i el Pla de l’Estany. Això es deu a la donació del fons de la família Pasqual i de la família Saderra.

Francesc Saderra va iniciar la seva activitat com a empresari exhibidor cinematogràfic l’any 1935, a Besalú, i a partir d’aquest any regentà diverses sales a Castellfollit de la Roca, Tortellà i Sant Jaume de Llierca, a banda del Pla de l’Estany, fins el 1953. En la donació, es pot descobrir el sistema de màrqueting que es feia servir en l’època. Amb aquest intent de recuperar la memòria històrica el Museu del Cinema pretén incorporar les donacions a la seva exposició fixa, que any rere any va creixent.

x