L’Equip Pediàtric Territorial es planteja oferir revisions pediàtriques fora de l’horari escolar

anton_foguet

anton_foguetEl nou Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa coordina els deu pediatres que actualment treballen a l’Hospital Sant Jaume i als centres d’Atenció primària de la comarca, a més de les infermeres pediàtriques i les infermeres de l’hospital. El nou servei unificat està comportant la garantia de l’assistència al pacient davant de les baixes puntuals dels professionals, i ha permès augmentar les hores d’atenció al Centre d’Atenció Primària de la Vall d’en Bas. A més, es volen fomentar millores en l’atenció com possibilitar revisions mèdiques fora de l’horari escolar o facilitar als pacients un correu electrònic perquè aportin les seves suggerències. Són alguns dels detalls que Olot Televisió ha pogut conèixer del nou Equip Pediàtric Territorial de la comarca. Ho hem fet de la mà del seu director assistencial, Anton Foguet.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

El nou Equip Pediàtric Territorial de la Garrotxa vol fer un salt qualitatiu en l’atenció sanitària dels 8.300 nens i joves fins a 14 anys que viuen a la comarca, una iniciativa pionera que l’Institut Català de la Salut ha confiat a la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot. El nou equip territorial permet que totes les Àrees Bàsiques de Salut segueixin la mateixa línia d’actuació gràcies a la unificació de criteris assistencials pel que fa a consells pediàtrics, d’alimentació i nutrició o bé quin ha de ser el calendari de vacunació. El nou equip territorial posarà èmfasi en garantir la cartera de serveis, millorar la resolució i eficiència i potenciar la continuïtat assistencial entre l’atenció primària i hospitalària. El nou servei també facilita el coneixement entre professionals. La nova direcció assistencial permet substituir més fàcilment les baixes puntuals dels metges, i ha ampliat l’horari d’atenció d’un dels Centres d’Atenció Primària de la Garrotxa. L’equip territorial planteja millores a mitjà termini, com possibilitar la revisió mèdica fora de l’horari escolar. També es vol potenciar la participació del pacient a través d’un correu electrònic. El Nou equip Pediàtric Territorial està coordinat per un comitè de direcció format per responsables assistencials, tant de l’Institut català de la Salut com de la Fundació Hospital Sant Jaume d’Olot, a més del director assistencial, Anton Foguet, i la coordinadora d’infermeria, Carla Oliver. El comitè coordina la tasca dels 10 pediatres que treballen a l’hospital i les àrees bàsiques de salut, l’equip d’infermeres pediàtriques i les infermeres que assisteixen infants a l’hospital Sant Jaume, tant a serveis hospitalaris com a consultes externes.

x