Olot adjudica els treballs per eliminar els símbols feixistes

smbols_feixistes

smbols_feixistesL’Ajuntament d’Olot adjudica els treballs per retirar els símbols feixistes d’Olot, valorats en gairebé 25.000 euros. De totes maneres, encara no hi ha data definitiva per la retirada dels símbols ni la senyalització dels cinc espais de memòria històrica, a l’espera d’arribar a un consens pels textos que explicaran aquests mateixos espais. La intenció del consistori és que la intervenció tingui lloc abans de la primavera d’aquest 2013.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’empresa Culturània serà l’encarregada de retirar la simbologia feixista que encara hi ha a Olot, i senyalitzarà els espais de la memòria històrica de la Guerra Civil a la ciutat, després que el consistori olotí els hagi adjudicat aquests treballs. Ara només falta certificar la data definitiva per executar el projecte. Ara només falta arribar a un consens entre les parts implicades pels textos informatius que acompanyaran els cinc espais de memòria històrica d’Olot, per tal d’iniciar els treballs. Aquests espais són el monument franquista i les dues fosses comunes del cementiri, la creu del Triai, i el monument als qui van defensar la República a l’antiga estació. L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, espera que l’acord pels textos arribi aviat i es pugui començar a treballar abans de la primavera d’aquest 2013.

El projecte preveu, a banda de la senyalització informativa, l’habilitació d’un camí que ordenarà l’accés als espais del cementiri. També s’eliminaran els símbols feixistes, que es traslladaran al Museu Comarcal de la Garrotxa. Aquests treballs tindran un cost aproximat de 25.000 euros.

x