El polígon de Santa Pau, pagat en espècie, ja funciona

poligon_sta_pau

poligon_sta_pauSis empreses ja han anunciat la seva intenció d’ocupar el nou polígon industrial que es projecta a Santa Pau. Per pagar la urbanització, l’Ajuntament ha fet servir una novedosa fórmula que no s’havia fet servir fins ara a Catalunya, el pagament en espècie. El consistori ha pagat la meitat del cost donant a l’empresa encarregada de la urbanització tres parcel·les de terreny, i encara podrà ocupar una d’elles per col·locar-hi equipaments públics.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Els terrenys utilitzats per urbanitzar la nova zona d’activitats de Santa Pau són notícia per la forma en què s’han pagat. La urbanització costa 590 mil euros, i l’Ajuntament n’ha sufragat la meitat cedint tres parcel·les de terreny a l’empresa que s’encarregarà de la seva explotació. Per fer-ho, l’Ajuntament ha provocat la modificació d’una llei catalana, la llei òmnibus.

L’Ajuntament encara podrà utilitzar una de les parcel·les que ha cedit per ubicar-hi equipaments públics. Ja hi ha diverses empreses interessades a ocupar aquest polígon industrial. Un exemple d’aquest tipus d’empreses és Safon. La seva activitat és l’estampació i és l’empresa més important del poble, ja que dóna ocupació a una trentena de treballadors. L’altre exemple és el taller de Can Pauet. El seu gerent porta anys intentant deslocalitzar l’activitat fora del nucli de Santa Pau.

 

És previst que les obres d’urbanització s’enllesteixin després de vuit mesos que van començar, i es preveu que finalitzin entre el maig i el juny d’aquest any. Després serà qüestió dels propietaris de les naus el fet de construir-les i començar l’activitat.

Deixa un comentari