Els graduats en FP pateixen menys l’atur

fp

fpNomés el 15,6% dels graduats en Formació Professional de fins a 24 anys estan a l’atur, davant el 50% que afecta a la resta de joves d’aquesta franja d’edat. Són dades que ha fet públiques la conselleria d’ensenyament arran d’una enquesta feta als graduats de la promoció 2011, 6 mesos després d’haver acabat els estudis.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Mig any després d’haver acabat els estudis en algun ensenyament de formació professional de grau mitjà o superior, gairebé el 30% dels graduats (29,8%) han trobat feina, el 14% (13,9%) la combinen amb altres estudis, el 40% (40,6) continuen formant-se i el 15 i mig per cent restant (15,6%) estan a l’atur. Aquesta és una xifra molt inferior al 50,12% de joves de 16 a 24 anys que busquen feina i no la troben. L’estudi també destaca la presència de les persones graduades majors de 25 anys, que representa el 24,46% del total i que tenen una taxa datur del 19,10%, també inferior a la mitjana catalana, que és del 22,2%. GRADUATS EN FP 29,8% feina 13,9% feina + estudis 40,6% estudis 15,6% atur L’informe mostra que el nivell salarial dels graduats en FP es mou en una forquilla d’entre els 900 i els 1.200 euros. Les famílies professionals amb major inserció laboral són els ensenyaments superiors artístics de dansa, música, art dramàtic i conservació; els de restauració de béns culturals i els graduats en esports. En canvi, els que registren més atur són els estudis relacionats amb el tractament de la fusta, moble i suro; les indústries alimentàries; la imatge personal i els cursos d’imatge i so.

Deixa un comentari