L’Estat no construirà el tram que li pertoca de la variant d’Olot

Variant_olot

Variant_olotL’Estat no vol construir la part que li pertocava de la variant d’Olot, el tram entre l’Hostal del Sol i l’autovia A-26. Així ho ha afirmat l’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, que qualifica l’actitud del Govern Central de ‘roïna’. El consistori olotí rebrà una indemnització per l’incompliment de Foment, i l’Estat pagarà una quantitat a la Generalitat perquè sigui l’administració catalana qui acabi el traçat complet de la variant.

Fes clic aquí per veure el vídeo a l’OTV a la carta

L’alcalde d’Olot, Josep Maria Corominas, acusa el Ministeri de Foment d’haver pres el pèl a Olot davant la desentesa de l’Estat per construir el tram de la variant que li pertocava. Per tal d’avançar el projecte, la Generalitat i el Govern Central negocien la quantitat que pagarà l’Estat a Catalunya del tram que havia d’assumir, entre l’autovia A-26 i l’Hostal del Sol. Davant aquesta desentesa, Corominas qualifica d’insultant la política espanyola en matèria d’infraestructures. De moment, el projecte constructiu del govern català, que enllaça l’Hostal del Sol amb les Preses, està pràcticament enllestit i només falta saber l’assignació pressupostària que s’hi destinarà. Però pel que fa al tram que pertocava a l’Estat, ara per ara només hi ha una proposta sobre la taula, que a més afecta un espai natural com el Pla de Llunes. Davant la nova situació, es deixa de plantejar l’enllaç de l’Eix pirinenc amb la Vall de Bianya mitjançant un túnel, com estava previst. Pel que fa a les negociacions entre el Ministeri de Foment i la Generalitat, Corominas considera que val més cobrar la indemnització, perquè “no es pot esperar vint anys a tenir completada la variant nord”.

Deixa un comentari