Treuen sis contenidors plens de ferro, plàstics i vidres de la riera de Bianya

komando_zer

komando_zerUnes 25 persones, membres de l’entitat ecologista Komando NER i veïns de La Vall de Bianya i altres localitats garrotxines, han participat en una acció de neteja de la riera de Bianya. En total, s’han extret sis contenidors de brossa plens de ferro, plàstics i vidres. A més, també s’ha trobat diversos objectes com taules, rodes de cotxe, roba interior femenina i una bicicleta oxidada. Aquesta és una de les últimes accions de neteja que organitza aquesta associació garrotxina que, des de fa vuit mesos, intenta retirar la brossa acumulada de diversos punts de la comarca. “Ens agradaria que el nostre esperit s’encomanés a més gent”, destaca l’Alba, una de les membres de l’entitat.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Des de les deu del matí, uns 25 activistes han sortit de l’Hostal Nou de La Vall de Bianya en direcció a la riera. Durant més cinc hores, els participants han anat retirant tota la brossa que han trobat al voltant de la riera de Bianya. En concret, han extret tota mena de vidres, plàstics, ferros, reixes i altres objectes de fusta o, fins i tot, una bicicleta oxidada. En alguns casos, la brossa estava enterrada. 

“Els voluntaris nous que han treballat s’han quedat sorpresos de la gran quantitat de brutícia acumulada que es trobava en aquest punt. Tot i els guants de plàstic, tots hem acabat amb òxid a les mans”, ha explicat una de les membres del Komando NER, l’Alba. Des d’aquesta entitat ecologista han explicat que els agradaria que les seves accions motivessin a altres ciutadans. “Portem fent accions de neteja des de fa vuit mesos però voldríem conscienciar a la població perquè deixés d’embrutir tant”, ha detallat l’Alba. D’altra banda, des de l’associació expliquen que intenten mobilitzar a altres ciutadans d’arreu de les comarques gironines perquè facin més accions de neteja. 

L’entitat va començar les seves activitats de neteja al pas del Fluvià pel barri olotí de Sant Roc i han netejat les gorgues de Sadernes, la ribera del Fluvià a Sant Jaume de Llierca i a Sant Joan les Fonts. Tot i la brutícia, els activistes no es donen per vençuts i aquest 2013 volen netejar tota la riera al seu pas pel Pla de Bianya amb l’ajuda del consistori de La Vall de Bianya.

Deixa un comentari