Els ajuntaments afectats per la investigació d’hidrocarburs acorden adoptar una postura conjunta sobre el ‘fracking’

fraking

frakingAhir van reunir-se a l’escola de Riudaura tots representants dels Ajuntaments implicats directament a la zona anomenada Ripoll, on la Generalitat ha permès investigar hidrocarburs. Són set municipis de la Garrotxa a més de poblacions del Ripollès i d’Osona. Els presents a la reunió van acordar adoptar una posició conjunta per garantir que la tècnica del ‘fracking’ no malmeti el territori, tot i que van acordar que prendran una posició comuna després de la reunió que el Consell Comarcal de la Garrotxa mantindrà dimecres al matí a Barcelona amb la direcció general de Mines del Govern de Catalunya. En aquesta reunió també estan convocats el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i l’alcaldessa de Riudaura, Eulàlia Massana.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Aquesta ha estat la tercera conferència informativa que l’Ajuntament de Riudaura i la plataforma aturem el fracking del municipi garrotxí convoca a l’escola de la població. Els set municipis que entren dins la zona delimitada pel projecte d’investigació anomenat Ripoll són Olot, Riudaura, la Vall d’en Bas, Santa Pau, Sant Feliu de Pallerols, les Preses i la Vall de Bianya. A la reunió també van assistir tècnics del Parc Natutral de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del Consorci de Medi Ambient de la Garrotxa, el SIGMA. Tots van decidir adoptar una postura conjunta sobre el ‘fracking’ que decidiran després de la reunió amb la Direcció General de Mines de la Generalitat. L’alcaldessa preferiria prendre mesures abans d’esperar a la reunió, ja que té algunes sospites de males pràctiques per part de Teredo Oils. De moment, aquesta empresa, que ha aconseguit els permisos per investigar hidrocarburs a la zona denominada Ripoll, només ha visitat l’Ajuntament de Riudaura. A més, el consistori d’aquest municipi es va adonar entre el novembre i el desembre que entre els dos pous en què als anys 60 es van fer prospeccions de gas a Riudaura, han aparegut arbres pintats. Aquestes pintades no les han fet ni els propietaris, ni l’Ajuntament, ni el Parc Natural ni la Generalitat. L’Ajuntament sospita que les poden haver fet operaris de l’empresa que té la llicència per investigar.