L’expresident del port de Barcelona diu que l’abandó de la variant d’Olot per part de Foment és un exemple de mala planificació

Joaquim_Coello

Joaquim_CoelloL’abandonament de la construcció de la variant nord d’Olot per part del Ministeri de Foment ha suscitat múltiples reaccions aquests dies en el món polític i econòmic català. Una d’elles és la de Joaquim Coello, enginyer naval, expresident del Port de Barcelona i actual president de l´empresa Applus, amb una dilatada experiència en el món empresarial i de gestió. Coello ha visitat en els darrers dies la capital de la Garrotxa i ha opinat sobre l’abandó de Foment de la variant d’Olot. Segons opina, aquest és un exemple més de la mala planificació que segons el seu criteri té el Govern de Madrid a l’hora de bastir l’Estat d’infraestructures.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a al carta

Joaquim Coello va fer aquestes declaracions prèviament a la conferència que va oferir divendres a l’Orfeó Popular Olotí, on va parlar de les infraestructures a Catalunya sota el títol “Espanya radial o Espanya real?”, davant d’una sala plena de gom a gom. La conferència s’emmarcava dins del cicle “Catalunya i els reptes del segle XXI”, organitzada pel Patronat d’Estudis Superiors, l’Euram, Òmnium, Estelada 2014 i la Cambra de Comerç. Segons Coello, la planificació d’infraestructures a Espanya no respon a criteris econòmics sinó polítics, amb l’objectiu de recentralitzar les comunicacions a Madrid per fer prosperar la capital de l’Estat