Es preveuen pluges extenses i molt abundants per aquest cap de setmana

olotmati

olotmatiA partir d’aquest vespre i fins diumenge al matí es preveu un episodi de precipitacions que afectaran a bona part del país i que acumularan quantitats molt abundants, segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya. Es podran acumular quantitats de més de 50 litres, sobretot al Pirineu, al Prepirineu i al Prelitoral sud. Fins i tot, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental és possible que localment s’acumulin més de 100 litres. La neu se situarà en una cota molt alta aquest divendres i baixarà al llarg de dissabte a la tarda.

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que, segons indiquen els models meteorològics, entre aquest divendres al vespre i dissabte al matí la depressió situada al nord-oest de les illes Britàniques baixarà de latitud i s’ubicarà al nord de la península Ibèrica, entrant pel mar Cantàbric. Posteriorment, aquesta depressió tendirà a desplaçar-se cap a l’est fins deixar enrere la península durant el diumenge que ve. 

Aquesta situació meteorològica portarà precipitacions a bona part Catalunya. S’iniciaran divendres a primera hora i afectaran amb intensitat feble de manera dispersa a la meitat oest i al terç nord del país durant tota la jornada. Fins i tot és possible alguna gota a altres punts del país. La cota de neu anirà pujant des dels 1.400 metres fins als 2.000 al llarg del dia. 

A partir de divendres al vespre les precipitacions s’intensificaran al nord-oest del país i tendiran a estendre’s a qualsevol punt del territori. A partir d’aleshores i fins diumenge al matí es preveuen precipitacions extenses a Catalunya d’intensitat entre feble i moderada. Es podran acumular quantitats de més de 50 litres, especialment al Pirineu, al Prepirineu i al Prelitoral sud. Fins i tot, al vessant sud del Pirineu i Prepirineu Occidental és possible que localment s’acumulin més de 100 litres.

La cota de neu al baixarà al llarg de dissabte. Passarà dels 2.000 metres inicials fins a 800 metres al vessant nord del Pirineu, 1.200 metres a la resta del Pirineu Occidental i fins a 1.400 metres al Pirineu Oriental. 

Amb aquesta predicció el Servei Meteorològic ha emès un preavís de perill per acumulació de pluja per aquest dissabte.

x