La UVic i Innovacc creen una planta pilot per al tractament de salmorres a la indústria càrnia

iNNOVAC_I_uvIC

iNNOVAC_I_uvICGestionar la sal que es genera en el procés de fabricació del pernil és un problema per a la indústria càrnia. Mentre els pernils se salen, es generen unes gotes amb una alta concentració de sal i proteïna, que va a la claveguera i que abans d’enviar cap a les depuradores s’ha de dissoldre multiplicant-hi la quantitat d’aigua. Això eleva la despesa d’aigua, i també les taxes que han de pagar les empreses per a la depuració de les aigües. A més, representa un fort impacte ambiental. Per resoldre aquest problema, el clúster carni porcí Innovacc i el centre SART Medi Ambient de la Universitat de Vic, han treballat conjuntament per dissenyar una planta pilot que separa la sal de l’aigua, per gestionar-la separadament i reduir costos i impacte ambiental. El nou sistema permetrà estalviar residus i costos a la indústria càrnia.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Deixa un comentari