Teredo Oils no farà ‘fracking’ a la Garrotxa

fraking

frakingEl diari El Punt publica avui que l’empresa Teredo Oils només té permís d’investigació per determinar si a la Garrotxa hi ha gas o petroli convencionals, en bosses a alta pressió en roques poroses que flueixen fàcilment cap a la superfície. Ho han confirmat fonts de la direcció general d’Energia i Mines de la Generalitat. L’empresa, per tant, no haurà de fer servir el ‘fracking’. La polèmica tècnica només s’utilitza amb gas o petroli que es troba en bombolles a les roques menys poroses.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Tot i aquesta informació, l’alcaldessa de Riudaura ha afegit en les últimes hores un argument contra l’explotació d’hidrocarburs a la Garrotxa. Segons diu, durant la reunió que va mantenir amb els representats de l’empresa que té els permisos per investigar, aquests li van dir que, en cas que es procedís a extraure gas o petroli, els llots residuals es podrien dipositar a l’antiga Mina del Serrat, a la comarca del Ripollès. La Direcció General de Mines ja ha dit que això és impossible, perquè aquesta mina fa temps que està segellada.

Deixa un comentari