El consum energètic dels equipaments municipals d’Olot disminueix un 3%

gelis_estalvi_energia

gelis_estalvi_energiaOlot ha aconseguit fer un estalvi energètic d’un 3% en el conjunt dels equipaments municipals al llarg de l’any passat, en comparació amb l’ús d’energia que es va fer el 2011. De totes formes, la factura energètica s’ha incrementat a causa de la pujada de les tarifes d’un 15%, i hi ha hagut una despesa en aquest camp  d’1.030.000 euros.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Durant el 2012 s’han dut a terme diferents accions en els equipaments municipals d’Olot amb l’objectiu d’estalviar energia. Per aquest motiu, es va crear un taller ocupacional sobre eficiència energètica amb persones en situació d’atur, i que van tenir un treball remunerat. Amb aquest grup es va procedir a substituir tots els punts de llum per leds o bombetes de baix consum. L’Ajuntament considera que el pla ha funcionat, ja que durant l’any passat s’ha aconseguit un estalvi de consum d’un 3% respecte el 2011. De totes maneres, l’increment de la tarifa energètica d’un 15% de la llum i el gasoil ha fet que el cost de la factura del 2012 sigui 100.000 euros més cara que l’any anterior. En total, la despesa energètica d’Olot ha estat d’1.030.000 euros. Es preveu que durant aquest 2013 es continuï treballant en millorar l’eficiència energètica dels diferents equipaments municipals.