La Plataforma Riudaurajunts contra el fracking desconfia que l’empresa Teredo Oils no farà servir aquesta tècnica

fracking_riudaura

fracking_riudauraLa Plataforma contra el ‘fracking’ de Riudaura ha manifestat la seva desconfiança respecte la notícia que l’empresa Teredo Oils Limited no emprarà aquesta tècnica en les seves investigacions sobre si hi ha hidrocarburs al quadrant Ripoll, on hi ha el municipi garrotxí. La seva incredulitat es fonamenta perquè no es concreta el mètode que es farà servir, i Teredo Oils té un llarg historial a Europa d’explotació d’hidrocarburs mitjançant el ‘fracking’. Alguns enginyers experts asseguren que l’explotació no pot ser rendible sense emprar la tècnica de la fractura hidràulica, i per tant, la Plataforma creu que els diferents actors han de donar explicacions sobre què es farà en concret. Ahir es va conèixer la notícia que un dels antics pous petrolífers de Riudaura, el Riudaura 1 bis, té petites fuites de gas de forma continuada que s’alliberen a l’atmosfera, segons l’enginyer tècnic de mines Enric Viñals. Segons ell, el pou no ha tingut cap manteniment en els darrers 47 anys.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

x