Tastets i sopar a base de farro per inaugurar la fira de Bianya

fira_farro_sopar

fira_farro_soparEl farro és un dels productes autòctons més apreciats de la Garrotxa. Tot i que actualment és un ingredient més de la nostra cuina volcànica, unes dècades enrere era dels pocs aliments que hi havia a taula. Recordar la història i mantenir-la viva és part de l’objectiu de la Fira del Farro de la Vall de Bianya, que ha arrencat aquest dissabte i s’allarga fins aquest diumenge amb la tradicional fira i les activitats paral·leles que s’organitzen. Aquest dissabte al vespre els visitants han pogut gaudir dels tastets que han ofert els restaurant dels municipi i, tot seguit, el sopar popular amb prop de 250 persones.

El gastrònom Pep Nogué ha liderat el menú que ha anat a base de farro, com no pot ser d’una altre manera. El primer plat que s’ha servit era una sopa de farro amb llardons de la mocada i les postres eren un iogurt de la fageda amb compota de poma i galeta de farro. Tot plegat regat amb un altre producte que no pot faltar a la taula garrotxina, la ratafia. Aquest diumenge els actes continuen amb la fira, que comptarà amb la presència del conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, que la inaugurarà a les deu del matí.

x