Desenes de persones omplen l’església de St Esteve per acomiadar a Mossèn Mel

enterrament_mossen_mel

enterrament_mossen_mel

L’església de Sant Esteve d’Olot s’ha quedat petita per donar l’últim adéu a Josep Maria Melció, Mossèn Mel, que va morir diumenge a la matinada als 78 anys. Personalitats del món cultural i polític de la Garrotxa, representants d’associacions però molts a títol personal l’han volgut acomiadar. Una d’elles és Enriqueta Planadecursach, l’exalcaldessa de Riudarua, que l’ha recordat en l’època de mestre i quan es va organitzar el pessebre al municipi. També l’excap dels Bombers d’Olot, Francés Buxó, l’ha definit com un amic de la família amb qui havia compartit moltes sortides a l’Alta Garrotxa. Entre els assistents també hi havia Josep Maria Fontfreda, que va néixer el mateix dia i any que Mossèn Mel, l’1 de juliol de 1935. 

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Josep Maria Melció, conegut com en Mossèn Mel, ha mort aquest diumenge als 78 anys. Va néixer a Banyoles l’any 1935 i durant els anys que ha residit a la Garrotxa s’ha caracteritzat per ser proper i compromès amb la societat civil. Mossèn Mel no deixava mai la seva càmera fotogràfica, amb la que va recòrrer cetenars de quilòmetres per tot arreu però sobretot per l’Alta Garrotxa amb el grup ‘4×4 de Riudaura’, que el mateix fa fundar ara fa més de 20 anys.

Va estudiar sociologia a Madrid i el 1965 va ser ordenat sacerdot. Va ser bicari d’Arbúcies i Hostalrich, i el seu primer destí a la Garrotxa va ser a la parròquia de Sant Cristòfol. Va ser nomenat rector de Riudaura, la Pinya el 1976, encarregat de Sant Andreu del Coll el 1980 i actualment també acompanyava al rector de l’església de Sant Esteve, Lluís Solà, en diverses celebracions religioses de la parròquia dels Caputxins. Mossèn Mel també va destacar per la seva vessant periodística, sent corresponsal a la Garrotxa del diari El Punt i participant als informatius de Ràdio Olot. Amb la seva càmera va fotografia centenars de fotografies de l’Alta Garrotxa al costat de Ramon Sala Canadell. De fet va ser gràcies a ell que es va poder publicar el llibre ‘Caminant per l’Alta Garrotxa’ del qual després es va fer una sèrie de programes que es van emetre per Olot Televisió. La seva mort ha provocat una forta consternació entre les persones que l’han conegut i les mostres de condol s’han multiplicat al llarg de tot el dia.