La Generalitat facilita el finançament als ajuntaments a través del PUOSC

puosc_2013

puosc_2013Els ajuntaments gironins podran rebre el 100% del finançament en obres de rehabilitació i manteniment en el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya. A més, des de la Generalitat i les Diputacions avançaran els diners perquè els ajuntaments no hagin d’anticipar tots els diners.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Si fins ara el Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya servia per subvencionar obres noves per als ajuntaments, a partir d’ara també es podrà pagar el 100% de les reformes de rehabilitació o manteniment que puguin realitzar els consistoris. Aquesta nova via de finançament respon a un conjunt de demandes que han anat fent les administracions locals. D’aquesta manera, la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions preveuen aportar fins a 350 milions d’euros. D’aquest total, un 50% es podria arribar a dedicar en manteniment. I és que la prioritat d’aquest pla és centrar-se en allò que ja està construït. A més, la voluntat és d’avançar els terminis de pagament de les ajudes als ajuntaments, perquè aquests no hagin d’assumir totes les despeses de les obres en un moment en què els números vermells afecten a gran part dels consistoris.

x