La mestra Irene Porxas publica ‘El petit conte del fajol’

CONTE_FAJOL

CONTE_FAJOLEl Fajol i el Fesol són dos productes típics de la nostra comarca, però molta gent els arriba a confondre per la seva semblança fonètica. La mestra olotina Irene Porxas vol que des de ben petits sapiguem diferenciar aquests dos aliments, i per això ha escrit ‘El petit conte del Fajol’, un llibre que tracta sobre aquest producte tant arrelat a la Garrotxa i que ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Pilarín Bayés.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Irene Porxas va escriure, en la seva etapa de Batxillerat, un treball de recerca sobre el coneixement que es tenia del fajol, i com es podia divulgar aquest producte tant típic de la Garrotxa. Arran d’aquest treball previ, neix ara ‘El petit conte del Fajol’, un conte per a infants que vol fer pedagogia sobre aquest producte. ‘El petit conte del Fajol’ narra la història d’en Pau, que descobreix els secrets del fajol a casa dels seus avis de Batet de la Serra. Porxas ha comptat amb la col·laboració de la il·lustradora Pilarín Bayés. El llibre també inclou receptes de cuina amb el fajol com a principal ingredient, i que ha comptat amb l’assessorament del grup Cuina Volcànica i del gastrònom Pep Nogué. L’Institut de Cultura de la Ciutat d’Olot n’ha editat 3.000 exemplars, i es pot adquirir a les llibreries d’Olot, als supermercats Consum, a Olot Televisió i a la mateixa seu de l’ICCO. Porxas presentarà ‘El petit conte del fajol’ aquest diumenge, en el marc de la Fira del Fajol de Batet de la Serra, a partir de dos quarts d’una del migdia.

x