El Consorci de les Vies Verdes habilita un nou tram de connexió entre l’Hostalnou, Llocalou i Olot

vies_verdes

vies_verdesEl Consorci de les Vies Verdes està habilitant un nou tram entre els nuclis de Llocalou i l’Hostalnou, al terme municipal de la Vall de Bianya. La nova via representarà una important via de connexió alternativa que obre múltiples possibilitats entre els dos nuclis de Bianya i entre aquests i la capital de la Garrotxa. L’actuació forma part d’un projecte de connexió entre la Ruta del Carrilet, entre Olot i Girona, i la Ruta del Ferro i del Carbó fins a Sant Joan les Abadesses i Ripoll.

El Consorci de les Vies Verdes de les comarques gironines ha iniciat els treballs de construcció d’un tram del carril bici de la Vall de Bianya. Les obres es duen a terme entre els nuclis de Llocalou i l’Hostalnou. La via verda, en aquest tram, discorre paral·lela a l’eix pirinenc. Són 3 quilòmetres i mig de via verda que es preveu que estiguin enllestits en dos mesos com a màxim. L’actuació corre a càrrec del Consorci de Vies Verdes, adscrit a la Diputació de Girona, i respon a la demanda reiterada dels últims anys de la Vall de Bianya, que creu molt important una nova connexió a peu o en bicicleta entre els nuclis de la Canya, Llocalou i l’Hostalnou. El tram que s’està construint forma part de la connexió entre la Ruta del Carrilet, entre Olot i Girona, i de la Ruta del Ferro i del Carbó, entre Sant Joan de les Abadesses i Ripoll. La nova via també resulta important per les possibilitats de connectar Olot amb els nuclis més habitats de la Vall de Bianya a través de la bicicleta, una alternativa que obre múltiples possibilitats.