Un pesticida va provocar la mort dels peixos de la Riera del Llémena, el passat mes de juny

riera_llmena

riera_llmenaL’Agència Catalana de l’Aigua ha fet públiques les conclusions de l’informe sobre el vessament que va patir la Riera del Llémena el passat mes de juny, i que va provocar la mort de molts peixos. Segons l’ACA, el motiu del desastre ecològic va ser la combinació d’un insecticida o biocida juntament amb l’alt nivell de sal de la riera. Es desconeix quin va ser l’origen d’aquest abocament.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Milers de peixos van morir el passat mes de juny a la Riera del Llémena, a causa del vessament d’un pesticida anomenat endosulfan, en concentracions letals pels peixos. Es tracta de la principal conclusió de l’informe de l’Agència Catalana de l’Aigua sobre aquest cas, unes conclusions que s’han fet públiques arran de la petició dels resultats que va fer la plataforma Salvem Sant Aniol. Segons l’ACA, el que no està clar és l’origen de l’abocament, ja que hi pot haver dues hipòtesis: la primera apunta a que el pesticida va ser abocat al clavegueram; de ser així, la depuradora no va detectar la presència d’aquest pesticida. La segona hipòtesi contempla la possibilitat que l’endosulfan fos abocat directament a la riera. En l’anàlisi també es va detectar un alt nivell de sal a la Riera, que hauria contribuït a la mort dels peixos.

x