El Museu de la Garrotxa acull una exposició de cigarretes

Cigarrillos_paris

Cigarrillos_parisLa Sala Oberta de l’Hospici d’Olot mostra des de divendres la col·lecció de cartells modernistes de Cigarrillos París que té el fons del Museu de la Garrotxa. La marca de tabac, fundada per l’olotí Manuel Malagrida, va adquirir un gran prestigi a principis del segle XX, gràcies a les convocatòries de concursos de cartells per promocionar les seves cigarretes. La mostra es pot visitar fins al 14 d’abril.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

La col·lecció de cartells Cigarrillos París és un dels béns més destacats que custodia el Museu de la Garrotxa. Es tracta de cartells promocionals d’estil modernista, gràcies als quals aquesta marca de tabac, fundada per l’olotí Manuel Malagrida a l’Argentina, va adquirir un alt prestigi i reconeixement internacional a principis del segle XX. Per donar a conèixer la marca, Malagrida va convocar dos concursos de cartells que van tenir un gran èxit, sobretot a Europa, i més endavant, va cedir els cartells participants al Museu de la Garrotxa. La col·lecció consta de 46 obres d’autors tan destacats com Ramon Casas, Laureà Barrau, Manuel Mayol o Xavier Gosé. L’exposició mostra una selecció dels cartells i aprofundeix en l’estreta relació entre l’art i la publicitat, a més de donar a conèixer la figura de Manuel Malagrida.

Deixa un comentari