Una Catalunya independent disposaria de 14.000 milions d’euros més, segons un estudi

HISENDA_PBLICA

HISENDA_PBLICACatalunya disposaria de 14.000 milions d’euros més si fos independent. És una de les xifres que destaquen de l’estudi ‘La hisenda pública de Catalunya com a estat’, realitzat per a la Fundació CatDem. Les autores d’aquest estudi, les professores d’hisenda pública de l’Institut d’Economia de la Universitat de Barcelona Núria Bosch i Marta Espasa, van ser dissabte a Olot per analitzar les conclusions del seu treball, convidades per l’entitat Estelada 2014.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’objectiu de l’estudi era descobrir si els ingressos públics potencials d’una Catalunya independent permetrien mantenir l’actual estat del benestar, quines despeses addicionals s’haurien d’assumir amb l’independència, i a quins estats europeus actuals es podria equiparar el nostre país. Per fer l’estudi, les autores s’han basat en els informes sobre balances fiscals fets per la Generalitat en el període 2006-2009. Bosch i Espasa també defensen que Espanya aconseguiria sobreviure sense el 18% del PIB que aporta Catalunya, però hauria de deixar de viure de les subvencions que els proporciona la Unió Europea i formular noves polítiques de desenvolupament econòmic.

Deixa un comentari