L’atur juvenil preocupa els professionals de joventut

joves3

joves3Els professionals de Joventut aposten per prioritzar les polítiques de prevenció de la desocupació juvenil, i no tant en actuar d’emergència. Consideren que la falta de formació i experiència entre el col·lectiu, porti a una manca de mà qualificada en un futur. Professionals de Joventut de la demarcació, s’han trobat aquest dimarts a Girona, per debatre i reflexionar sobre el tema.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

Amb una taxa d’atur juvenil que al conjunt de Catalunya es situa en prop del 48% dels joves de entre 16 i 24 anys, la principal preocupació avui entre els professionals que vetllen per a la incorporació laboral d’aquest col·lectiu, és la manca de mà d’obra qualificada quan acabi la situació econòmica actual. Aquesta és una del les conclusions de la primera trobada de la xarxa de Professionals de Joventut de les Comarques Gironines, que s’han citat avui a Girona. Per evitar que això passi, el tècnics disposen de diferents instruments, els principals són el foment de les competències del joves, des de les bàsiques, que fan referència als estudis bàsics; les tècniques, que són totes aquelles vinculades directament amb professió, i les transversals, que fan referències a les aptituds personals de cadascú. Només a la ciutat de Girona, ara fa un any hi havia prop de dos mil joves de entre 16 i 29 anys aturats. Segons un anàlisi del Servei Municipal d’Ocupació sobre l’atur juvenil, la major part ho estan per menys de 6 mesos, mentre que un 28% són de nacionalitat estrangera.

x