La Portalada del Monestir de Ripoll comença el camí per ser Patrimoni de la Humanitat

portalada_ripoll

portalada_ripollLa portalada del Monestir de Ripoll ha iniciat el seu camí cap a la UNESCO. Divendres es va presentar públicament el projecte que té un primer objectiu: que aquest 2013 pugui entrar a formar part de la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial.

Fes clic aquí per veure la notícia a l’OTV a la carta

L’Ajuntament de Ripoll ha iniciat els tràmits per abordar la presentació de la candidatura perquè la Portada del Monestir de Ripoll sigui Patrimoni Mundial a la UNESCO. Aquest divendres es va fer la presentació pública del que es considera el primer pas d’un projecte que, amb el suport promès des del Govern català per part del mateix conseller de Cultura, vol assolir el primer objectiu: que aquest 2013 el projecte pugui entrar a la Llista Indicativa del Patrimoni Mundial.

L’alcalde va destacar l’ànim de totes les persones implicades en el projecte perquè la joia del romànic de la capital ripollesa tingui un reconeixement universal i va afirmar que aquest primer pas és una aposta de futur. L’acte va comptar amb la presència de l’assessora del projecte, Carme Polo, va explicar que el primer objectiu complert és la unió de tots els grups polítics, entitats i institucions implicades. Polo va subratllar que el projecte reuneix les tres característiques que són imprescindibles perquè la UNESCO atorgui el seu reconeixement: l’autenticitat, l’excepcionalitat i la universalitat.

Carme Polo, que ha dirigit amb èxit els projectes de les esglésies romàniques de la Vall de Boí i de La Patum de Berga, que van obtenir la declaració els anys 2000 i 2005, respectivament, ha reclamat el suport del Govern català, que serà molt important perquè el Consejo del Patrimonio decideixi la data en la que Ripoll podrà presentar la seva candidatura, que ha citutat en el marc del febrer del 2014 o el 2015 Carme Polo ha advertit que no serà un camí fàcil, i ha afirmat que aconseguir el reconeixement és com obtenir un “Nobel” a la conservació.