Els veïns de Montagut pengen una estelada al cim del Cós

estelada_cos

estelada_cosUna altre estelada oneja a la Garrotxa. La torre del Castell de Montagut, situat al costat del santurari de la Mare de Déu del Cós. Fa uns dies el Grup de joves de Montagut i l’Ajuntament de Montagut i Oix va celebrar ‘Estel al Cel’, la penjada popular de l’estelada a la muntanya del Cós. Una seixantena de veïns del municipi hi van participar amb l’objectiu de fer elcim i penjar l’estelada.

La  muntanya del Cós (597 metres) és un dels miradors emblemàtics de la Garrotxa i des d’on es localitzen els pobles que estan situats a les ribes del Llierca i del Fluvià. Una vegada es va penjar l’estelada es va llegir el manifest que posava de relleu la voluntat dels veïns de Montagut d’avançar cap a la independència de Catalunya.